Επαγγελματική Φωτογράφιση Ακινήτου και πως επηρεάζει την ταχύτητα πώλησης και την αξία του.

Γιατί η επαγγελματική φωτογράφηση του ακινήτου είναι απαραίτητη για την πώληση

Summary (TL;DR): Σε αυτό το άρθρο διαπραγματευόμαστε την αξία που έχει μια επαγγελματική φωτογράφηση ενός ακινήτου και πώς συμβάλλει στη διαδικασία της πώλησής του. Θα μάθετε γιατί είναι σημαντικό να οργανώσετε μια ολοκληρωμένη και ποιοτική φωτογράφηση για το ακίνητο, πώς αυτή επηρεάζει τους πιθανούς αγοραστές και πώς επιδρά στην αξία του ακινήτου.

Η «εικόνα» παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία εντυπώσεων. Από την εικόνα ξεκινούν να αναπτύσσονται συναισθήματα για αυτό που βλέπουμε. Συναισθήματα θαυμασμού, συμπάθειας, αδιαφορίας, αμφιβολίας και άλλα. Για την πώληση ενός ακινήτου, η «εικόνα» που θα δημιουργηθεί για την προώθησή του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις αρχικές εντυπώσεις. Είναι αυτή που θα καθορίσει τι θα νιώσει ο αγοραστής στην πρώτη ματιά. Είναι αυτή που έχει τη δύναμη να τον προτρέψει να επικοινωνήσει για το ακίνητο. Γιατί αρχίζουμε να νιώθουμε από την εικόνα και αυτή είναι που θα έλξει έναν πιθανό αγοραστή ή θα τον απωθήσει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για κάποιους που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, η επαγγελματική προσέγγιση για τη φωτογράφηση ενός ακινήτου προς πώληση είναι απαραίτητη για κάθε είδος ακινήτου. Ανεξάρτητα από το αν το ακίνητο είναι πολυτελές ή όχι, μεγάλο ή μικρό, παλαιό ή νεόδμητο. Μια επαγγελματική φωτογράφηση είναι σημαντική και απαραίτητη για ακίνητα όλων των κατηγοριών και επιπέδων. Είτε πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα 40 ετών, είτε πρόκειται για μια νεόκτιστη μεζονέτα πολλών τετραγωνικών.

Τι κερδίζετε όταν κάνετε μια επαγγελματική φωτογράφηση για την πώληση του ακινήτου σας

Ο πρώτος όρος της φράσης «επαγγελματική φωτογράφηση» δηλώνει επαγγελματισμό. Επομένως, η φωτογράφηση θα γίνει από έναν επαγγελματία φωτογράφο. Από έναν άνθρωπο που γνωρίζει την τέχνη της φωτογραφίας και έχει την τεχνική αρτιότητα και την επαγγελματική κατάρτιση για να χειριστεί τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης και να δημιουργήσει ένα σύνολο φωτογραφιών για το ακίνητο που πωλείται.

Προσεγμένη εικόνα του ακινήτου

Σε μια επαγγελματική φωτογράφηση ακινήτου δεν αφήνεται οτιδήποτε στην τύχη. Όλα έχουν μελετηθεί και διευθετηθεί εκ των προτέρων. Σε σχετικό άρθρο μας μπορείτε να διαβάσετε πώς θα προετοιμάσετε το ακίνητό σας, ώστε να είναι κατάλληλο για να φωτογραφηθεί.

Ο φωτογράφος γνωρίζει ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φωτογραφηθεί το ακίνητο και ο περιβάλλων χώρος.

Ξέρει πώς να φωτίσει κατάλληλα τον χώρο με επιπλέον φωτισμό, αν το φυσικό φως δεν είναι αρκετό.

Με την εξασκημένη ματιά του εξαιρεί από το κάδρο του οτιδήποτε δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό και δημιουργεί φωτογραφίες που αναδεικνύουν το ακίνητο, προβάλλοντας τα προτερήματά του.

Αντιλαμβάνεται και επιλέγει τις γωνίες λήψεις που κολακεύουν κάθε χώρο και είναι ιδανικές για την καλύτερη παρουσίαση και την αποτύπωσή του.

Παράλληλα, ένας επαγγελματίας φωτογράφος γνωρίζει πως δεν πρέπει να υπερβάλλει στις φωτογραφίες του, ούτε να δημιουργεί κάτι που απέχει από την πραγματικότητα. Η επεξεργασία που θα κάνει στις φωτογραφίες θα έχει ισορροπία και θα είναι ελάχιστα επεμβατική, τόσο όσο απαιτείται για να κερδίσει σε ποιότητα αποτελέσματος σε σχέση με αυτό που παράγει ο εξοπλισμός του. Σε κάθε περίπτωση κατανοεί πως οι προσδοκίες που θα δημιουργούν στους υποψήφιους αγοραστές οι φωτογραφίες του θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην τον απογοητεύσει το ακίνητο όταν το επισκεφτεί για μια υπόδειξη.

Αυτό που κερδίζετε, λοιπόν, είναι κατ’ αρχάς πως το ακίνητό σας αποκτά μια προσεγμένη εικόνα που προϊδεάζει για την ποιότητα και την αξία του. Μέσα από τη φωτογράφηση προβάλλεται η μοναδική ταυτότητα του ακινήτου σας.

Φαίνεται ότι χειρίζεστε με σοβαρότητα την περιουσία σας

Ένα ακόμα σημαντικό κέρδος είναι και το γεγονός πως έμμεσα φαίνεται ότι φροντίζετε για το ακίνητό σας. Δείχνει πως χειρίζεστε με σοβαρότητα την περιουσία σας, ότι την αξιολογείτε και ξέρετε να την αξιοποιείτε. Εκφράζει, επίσης, επαγγελματισμό στη διαδικασία της πώλησης, όπου ιδιοκτήτης και μεσίτης ακολουθούν μια κοινή γραμμή που στόχο έχει να αναδείξει το ακίνητο.

Γλυτώνετε χρόνο από άσκοπα ραντεβού και συζητήσεις

Επιπρόσθετα, όταν για ένα ακίνητο έχει γίνει μια πλήρης φωτογράφηση σε όλους τους χώρους του, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν ολοκληρωμένη εικόνα και μπορούν να κρίνουν αν τους ενδιαφέρει ή όχι το ακίνητο για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Ειδικά, όταν η φωτογράφηση συμπληρώνεται από videos, από λήψεις φωτογραφιών 360° και από άλλο προσεγμένο υλικό, κερδίζετε πολύτιμο χρόνο από ραντεβού και συζητήσεις που σε άλλη περίπτωση θα γίνονταν άσκοπα, με ενδιαφερόμενους που δεν θα είχαν πλήρη εικόνα ή θα είχαν ελλιπή πληροφόρηση.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν, βεβαίως, και στην περίπτωση που επιθυμείτε να ενοικιάσετε το ακίνητό σας και ευχαριστούμε πολύ τη φωτογράφο της ομάδας μας στη Land & Floors για τη συνεισφορά της στη συγγραφή του άρθρου.

Στη Land and Floors, όταν αναλαμβάνουμε κατά αποκλειστικότητα την πώληση ή την ενοικίαση ενός ακινήτου φροντίζουμε και οργανώνουμε άμεσα μια επαγγελματική φωτογράφησή του. Στην ομάδα μας διαθέτουμε επαγγελματία φωτογράφο και δημιουργώντας μια πλήρη σειρά φωτογραφιών και άλλου οπτικού υλικού προχωρούμε στα επόμενα βήματα για την προβολή, την προώθηση και τη διαφήμιση του ακινήτου.

Για την επαγγελματική φωτογράφηση, την ανάδειξη και το marketing του ακινήτου που θέλετε να πουλήσετε επικοινωνήστε μαζί μας στο 6971850281 ή συμπληρώστε εδώ τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς πολύ σύντομα. Οι επαγγελματίες της Land&Floors αναλαμβάνουμε με πλήρη γνώση και συνέπεια να δημιουργήσουμε για το ακίνητό σας μια ολοκληρωμένη εικόνα, με στόχο τη βέλτιστη προβολή του και την επιτυχημένη πώλησή του.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top