Προετοιμασία για την επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτων.

Πώς να προετοιμάσετε το ακίνητό σας για μια επαγγελματική φωτογράφηση

Summary (TL;DR): Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε χρήσιμες πληροφορίες και tips για να προετοιμάσετε κατάλληλα το ακίνητό σας πριν από μια επαγγελματική φωτογράφιση. Αν επιθυμείτε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε ένα ακίνητό σας, χρειάζεται να το προβάλλετε μέσα από μια σειρά επαγγελματικών φωτογραφιών. Για να γίνει η φωτογράφιση με τις καλύτερες προϋποθέσεις, το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και θα διαβάσετε πως θα το πετύχετε στις επόμενες παραγράφους.

Για το πόσο σημαντικό στάδιο είναι να πραγματοποιηθεί μια επαγγελματική φωτογράφηση, για την πώληση ή και για την ενοικίαση ενός ακινήτου, έχουμε αναφερθεί σε άλλο άρθρο μας, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αναμφίβολα, μέσα από μια προσεγμένη φωτογραφική προσέγγιση, το ακίνητο που είναι προς πώληση ή ενοικίαση, αναδεικνύεται σωστά, αποπνέει τον χαρακτήρα του και εκφράζει την αξία του.

Από την πλευρά του επαγγελματία φωτογράφου, όπως έχουμε αναφέρει και εδώ, θα γίνουν όλα εκείνα που απαιτούνται για να επιτευχθεί ένα όμορφο και αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν, όμως, αρκετά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε και εσείς, ως ιδιοκτήτες, ώστε να προετοιμάσετε κατάλληλα το ακίνητό σας πριν τη φωτογράφηση. Με αυτόν τον τρόπο, την ημέρα που θα γίνουν οι λήψεις των φωτογραφιών, θα έχουν αποφευχθεί ή ξεπεραστεί μια σειρά από εμπόδια ή προβλήματα που θα υπήρχαν στην περίπτωση που δεν κάνατε οποιαδήποτε προετοιμασία.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την φωτογράφιση του ακινήτου σας

Ας δούμε αναλυτικότερα πόσα περνούν από το χέρι σας και δεν είναι δύσκολο να τα κάνετε για να είναι το ακίνητό σας έτοιμο για φωτογράφιση. Άλλωστε, ο κερδισμένος σε κάθε περίπτωση είστε εσείς!

Καθαριότητα ακινήτου και καλλωπισμός περιβάλλοντα χώρου

Δεν χρειάζεται, πιστεύουμε, να αναλύσουμε γιατί θα πρέπει να καθαρίσετε επισταμένως το ακίνητό σας πριν φωτογραφηθεί με σκοπό την πώληση ή την ενοικίαση. Ποιος θα έδινε μια ευκαιρία ή χρόνο παραπάνω από ελάχιστα δευτερόλεπτα, σε φωτογραφίες που απεικονίζουν βρώμικους, ατημέλητους χώρους και σκουπίδια. Η καθαριότητα και η τακτοποίηση όλων των χώρων είναι απαραίτητο στάδιο πριν γίνει οποιοδήποτε άλλο βήμα.

Αδόμητο ακίνητο – οικόπεδο – κατοικίες με κήπο

Αν το ακίνητο είναι αδόμητο, όπως για παράδειγμα ένα οικόπεδο, θα πρέπει να φροντίσετε να καθαριστεί από τα αγριόχορτα και να κλαδευτούν σωστά τα δέντρα που πιθανόν να υπάρχουν. Αν είναι περιφραγμένο, καλό είναι να περιποιηθείτε και να διορθώσετε την περίφραξη στα σημεία που έχει υποστεί ζημιές.

Τα ίδια ισχύουν και για κατοικίες με κήπους. Ο κήπος θα πρέπει να επιμεληθεί από κάποιον επαγγελματία στους καθαρισμούς κήπων και οικοπέδων, ώστε να μην αφήνει εντυπώσεις εγκατάλειψης.

Κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι χωρίς επίπλωση ή άλλο εξοπλισμό

Αν πρόκειται για κατοικία, είτε αυτή είναι αυτόνομη, όπως οι μονοκατοικίες και οι μεζονέτες, είτε πρόκειται για διαμέρισμα και το ακίνητο είναι άδειο, τότε φροντίστε να απομακρύνετε οτιδήποτε έχει απομένει από μια μετακόμιση που πιθανόν να προηγήθηκε. Καθαρίστε όλους τους χώρους από «οτιδήποτε περισσεύει». Με την φράση «οτιδήποτε περισσεύει» εννοούμε για παράδειγμα, κάδρα που πρέπει να ξεκρεμαστούν, παλιά μικροέπιπλα που πρέπει να πεταχτούν, πάγκοι κουζίνας που ξηλώθηκαν και δεν πρόκειται να μπουν στη θέση τους, γλάστρες με ξερά φυτά και άλλα.

Καθαρίστε και σκουπίστε όλους τους χώρους, κλείστε τα ντουλάπια της κουζίνας και τις πόρτες από τις ντουλάπες, καθαρίστε τα τζάμια, τους καθρέφτες και τα είδη υγιεινής. Αφού ολοκληρώσετε το καθάρισμα, κρύψτε σε μια ντουλάπα τα είδη καθαριότητας, όπως καθαριστικά, σκούπες και οτιδήποτε άλλο και μη τα αφήσετε σε οποιαδήποτε γωνία. Σίγουρα θα ενοχλούν τη μέρα της φωτογράφησης.

Καθαριότητα και τακτοποίηση σε επιπλωμένες κατοικίες

Όταν η κατοικία είναι επιπλωμένη θα πρέπει να καθαρίσετε και να τακτοποιήσετε κάθε δωμάτιο και χώρο, μέσα και έξω από το σπίτι, φροντίζοντας, παράλληλα, να απομακρύνετε οτιδήποτε «φορτώνει» το μάτι.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε πως μέσα από τις φωτογραφίες του ακινήτου σας, ένας υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί ο ίδιος με τον χώρο. Να δει τον εαυτό του μέσα στο σπίτι, να οραματιστεί πώς θα ταίριαζαν τα δικά του έπιπλα στο συγκεκριμένο ακίνητο. Να σκεφτεί πώς θα διακοσμούσε εκείνος το υπνοδωμάτιο.

Έτσι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να «συμμαζέψετε το χάος» που ίσως επικρατεί σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα γραφείο. Θα πρέπει να αδειάσετε το πάσο της κουζίνας από τα περισσότερα διακοσμητικά και να αφήσετε, για παράδειγμα, μόνο μια φρουτιέρα με λίγα εποχιακά φρούτα.

Γενικά, τακτοποιήστε τους χώρους, ελέγξτε ότι ανάβουν όλα τα φώτα, γιατί θα χρειαστεί να είναι αναμμένα στη φωτογράφηση και αφαιρέστε προσωπικά σας αντικείμενα. Τέτοια είναι οι κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες, η διατροφή που φιγουράρει στο ψυγείο, εγκλωβισμένη κάτω από το μαγνητάκι που αγοράσατε στις πρόσφατες διακοπές στην Κρήτη, τα δεκάδες μπιμπελό που υπάρχουν στο σαλόνι, στον μπουφέ της τραπεζαρίας και αλλού.

Τακτοποιήστε κάθε δωμάτιο

Συμμαζέψτε οτιδήποτε δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στη μέση, σε κοινή θέα. Ξεκινώντας από την είσοδο του σπιτιού, απομακρύνετε παπούτσια που είναι έξω από την παπουτσοθήκη, τοποθετήστε τις ομπρέλες στη θήκη τους, μαζέψτε τα πανωφόρια σε μια ντουλάπα.

Συνεχίζοντας στο σαλόνι ή το καθιστικό, στρώστε τα ριχτάρια αν υπάρχουν, δώστε σχήμα στα μαξιλάρια και τοποθετήστε τα όμορφα στους καναπέδες. Καθαρίστε το τζάκι και είτε διακοσμήστε το με κεριά αν είναι καλοκαίρι, είτε ετοιμάστε το με ξύλα για να το ανάψετε και να έχετε και μερικές φωτογραφίες που θα είναι αναμμένο, εφόσον είναι χειμώνας. Αυτή η λεπτομέρεια θα αποτυπώσει τη θαλπωρή του σπιτιού και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στη δεύτερη θα δηλώσει πως το τζάκι είναι απολύτως λειτουργικό.

Στην τραπεζαρία τακτοποιήστε όμορφα τις καρέκλες και αφαιρέστε τα περιττά διακοσμητικά που μπορεί να φορτώνουν τον χώρο. Μαζέψτε τη σιδερώστρα και βάλτε προσωρινά σε μια ντουλάπα τα ασιδέρωτα ρούχα.

Στην κουζίνα, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, φροντίστε να έχετε καθαρίσει τον νεροχύτη, όλες τις επιφάνειες που γυαλίζουν και τις inox συσκευές. Απομακρύνετε τον κάδο σκουπιδιών, τα τροχήλατα ράφια με τα κρεμμύδια και αφαιρέστε οτιδήποτε αφορά προσωπικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες ή χαρτάκια με τα ψώνια του super market. Βάλτε μέσα στα ντουλάπια τις περισσότερες από τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε συνήθως πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Στις φωτογραφίες, το ζητούμενο είναι να παρουσιάζονται οι χώροι απαλλαγμένοι από περιττά στοιχεία. Πρέπει να φαίνεται πόσο βολικός και άνετος είναι ο πάγκος της κουζίνας και αυτό δεν θα είναι ξεκάθαρο αν είναι φορτωμένος από άκρη σε άκρη με την ψωμιέρα, τα βάζα για τον καφέ και τη ζάχαρη, την κουζινομηχανή, την καφετιέρα, το βάζο με τα ξύλινα εργαλεία για το μαγείρεμα.

Από το μπάνιο θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα προϊόντα περιποίησης, μακιγιάζ, προσωπικής φροντίδας και να τα αποθηκεύσετε προσωρινά σε κάποιο ντουλάπι. Να καθαρίσετε, όπως προαναφέρθηκε τα είδη υγιεινής, τις βρύσες, τους αρμούς και τους καθρέφτες, να τοποθετήσετε όμορφες, καθαρές πετσέτες.

Στα υπνοδωμάτια φροντίστε να είναι όμορφα στρωμένα τα κρεβάτια και να έχετε μαζέψει ρούχα και προσωπικά αντικείμενα σε συρτάρια και ντουλάπια. Όπως σε όλα τα δωμάτια, έτσι και στις κρεβατοκάμαρες μεριμνήστε να μη κρέμονται καλώδια, από τηλεφωνικές συσκευές, φορτιστές, τηλεοράσεις.

Δώστε προσοχή στα παιδικά δωμάτια, ώστε να περιορίσετε την ακαταστασία από τα διάσπαρτα αντικείμενα και παιχνίδια. Κρατήστε σε μια γωνιά τα ποδηλατάκια, τα πατίνια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει στο υπόλοιπο σπίτι. Αν διαθέτετε αποθήκη ή έχετε χώρο σε μια ντουλάπα, καλύτερα να τα κρατήσετε εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η φωτογράφηση.

Στους εξωτερικούς χώρους, κήπους, μπαλκόνια και βεράντες μεριμνήστε να είναι σκουπισμένα και καθαρά, τα φυτά να είναι υγιή και φροντισμένα, τα έπιπλα να είναι τοποθετημένα στη θέση τους και η διακόσμηση στο τραπέζι να είναι διακριτική και κομψή.

Κατά περίπτωση, ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα σας συμβουλέψει ειδικά για το δικό σας ακίνητο, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχει αυτό.

Οι συμβουλές που μοιράζεται μαζί μας μέσα από το παρόν άρθρο η φωτογράφος της ομάδας μας στη Land and Floors είναι η απόδειξη ότι στοχεύουμε πάντα στο βέλτιστο αποτέλεσμα και γνωρίζουμε πώς να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε στάδιο της διαδικασίας!

Για την πώληση του ακινήτου σας επικοινωνήστε μαζί μας στο 6971850281 ή συμπληρώστε εδώ τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς πολύ σύντομα. Στη Land&Floors έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να προβάλουμε σωστά το ακίνητό σας και να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα την πώλησή του.

Επιλεγμένα ακίνητα

Μεζονέτα 260m² με πισίνα προς πώληση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Μονοκατοικία 260m² στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Μονοκατοικία 260m², σε οικόπεδο 547m² στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Μονοκατοικία 3 επιπέδων 260m², πολυτελούς κατασκευής στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε oικόπεδο 547m², με κήπο, αποθήκες & πισίνα. Καλέστε ...
Δείτε το Ακίνητο
Αγία Παρασκευή Πώληση Οικοπέδου

Οικόπεδο 304τμ Αγία Παρασκεύη

Οικόπεδο 304m² εντός σχεδίου στην Αγία Παρασκευή Ταυτότητα Ακινήτου – #240 Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός σχεδίου πόλης Τιμή πώλησης: 280.000 € – Συζητήσιμη 304m² Εμβαδό ...
Δείτε το Ακίνητο

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top